viernes, 4 de noviembre de 2011

PLA D'OPTIMITZACIÓ DE MOTIVACIÓ PER LA BURRIAC XTREM 2011

Ja s'acosta la cursa del dia 13 de novembre i cal anar-hi amb la motivació màxima per afrontar-la amb les màximes garanties. Per aquest motiu proposem un pla d'optimització específic per a l'última setmana d'entrenaments en què seguireu treballant la part condicional (física) i incloureu exercicis específics per a millorar les vostres emocions i sensacions:
Per seguir aquest pla es proposen algunes recomanacions i s'adjunta l'anàlisi de la cursa especificant trams amb la distància, les alçades acumulades i una breu descripció de què us trobareu.

RECOMANACIONS:
1.       La primera recomanació és que deixeu que descansin els vostres pulsòmetres i, fins i tot, els rellotges si no és que el necessiteu per saber l’hora de tornada. El motiu és perquè heu d’aprendre a escoltar el vostre cos i saber com reacciona. Per a poder captar totes les sensacions que teniu entrenant és important que no hi hagi paràmetres externs que us condicionin. Us pot passar que el pulsòmetre us marqui unes pulsacions determinades i accelereu o baixeu el ritme perquè us ho diu el vostre rellotge. Doncs bé! Ara es el moment d’escoltar el rellotge del vostre cos. Heu de saber quan podeu anar a més ritme, o baixar-lo, a mesurar les distàncies i el temps mentalment. De ben segur que us ajudarà i molt a l’hora de fer la cursa. Fins i tot, podríeu fer la cursa sense rellotge!!! De fet, les distàncies us les marcaran a cada km. Els temps de pas són relativament importants quan sabeu com reacciona el vostre cos.
2.       La segona recomanació és aprendre a gaudir de tot l’entorn: de les vistes, de les curiositats, dels indrets, dels corriols, de les pedres, dels arbres, de l’aire, del vent, de la pluja (si n’hi ha), del fred, de la gent que us trobeu... De fet, la majoria de vosaltres fareu la cursa perquè us encanta anar a córrer per la muntanya. Si apreneu a gaudir de tot l’entorn, millorareu molt el vostre procés cosa que farà que trobeu la finalitat (arribar al final de cursa) amb molta més satisfacció.
3.       La tercera recomanació és que sapigueu motivar-vos quan noteu un desànim o alguna molèstia muscular que fa que baixeu el vostre rendiment. Per a fer això, el primer que heu de fer és deixar de pensar en la molèstia. Què fàcil de dir, pensareu. Us proposem pensar en una cosa positiva que us hagi de passar en un futur. Molt important que sigui una situació de futur perquè entremig d’aquest futur i el moment que esteu passant hi haurà el final de la cursa. Per tant, si penseu en una cosa que us ha de passar i que serà gratificant per a vosaltres aconseguireu oblidar la molèstia i re-activar el vostre cervell de forma positiva per arribar a aquest futur.
4.     Una altra recomanació és la visualització i interiorització del circuit. Per això us adjuntem un arxiu on hem analitzat la cursa per trams. Es tracta de conèixer-los i memoritzar-los per saber què us trobareu. Per obtenir un millor rendiment és molt important l’anticipació. De fet, córrer és una successió de moviments encadenats que ens fan avançar a una velocitat determinada.  Aquests moviments poden ser més o menys efectius en funció dels paràmetres d’entrenament que hagueu assolit i de les dificultats que us pugueu anar trobant. Si us poseu a pensar en la dificultat quan la teniu al davant, ja heu fet tard. Heu de pensar en accions futures per focalitzar millor la vostra carrera. Heu d’anticipar-les. Els exercicis de visualització és recomanable que els feu amb una llibreta al costat per apuntar-vos els trets característics que us interessen o que us han cridat l’atenció. També us pot ajudar seguir el perfil del track que està penjat en el wikiloc. Es recomana que aquest exercici el feu abans d’anar a dormir quan tingueu una estoneta (mitja hora aproximadament). El dilluns podeu treballar els trams A, B, C, D i E. El dimarts els trams F, G, H i I. El dimecres els trams J, K, L, M i N. I el dissabte podeu treballar tota la cursa.
5.     No oblideu fer un pic d’intensitat a cada entrenament els 30’’ últims, visualitzant l’arribada. Això us ajudarà a motivar-vos pel dia de la cursa. Aquesta punta de velocitat no la feu el dissabte.
6.       L’entrenament del dissabte és per mantenir el cos actiu motiu pel qual heu de buscar un terreny sense desnivells.


GAUDINT DEL PROCÉS OBTINDREU MILLOR RESULTAT!!!

2 comentarios:

  1. Quina gran idea l'analisi del circuit!!!
    Moltes gràcies!!!

    ResponderEliminar
  2. Espero que us vagi molt bé per poder preparar millor la cursa!!!

    ResponderEliminar